7.- FESTA MAJOR, FIRES I FESTES

LA FESTA MAJOR

La Festa Major de l’Arboç, coincidedix sempre amb el 4t. diumenge d’agost, començant el divendres abans i fins el dimecres següent, si bé els actes més importants se centren des del divendres al vespre, fins el diumenge cap a la mitjanit, després de la Carretillada del Ball de Diables de l’Arboç.

Organitza: Ajuntament de l'Arboç


mosàic de la diversitat d'entitats folklòriques de l'Arboç

Ball de Diables de l'Arboç

L´Arboç és una Vila amb una gran activitat cultural. El seu màxim exponent és la Festa Major, una de les més típiques de Catalunya, i declarada Festa Patrimonial d´Interès Nacional. Durant la Festa hi actuen tots els grups folklòrics: el Ball de Diables de l’Arboç, el Badalot, els Balls de Bastons, Minyons de l’Arboç, gegants, nans, pastorets, ... Però el moment més esperat per la majoria d´arbocencs i arbocenques és la tradicional Carretillada, quan el carrer Major, a les fosques, acull el Ball de Diables. La seva durada és d'aproximadament 1/2 hora. Us n'oferim una petita mostra en aquests links de la part final, que és la més espectacular, i que es veu perfectament des de la tribuna de l'allotjament perquè es troba a 15 m d'aquest impressionant acte, i de tots els actes que es fan a la Plaça de la Vila.La Carretillada des de l'allotjament
Carretillada Ball de Diables l’Arboç 2012
http://www.youtube.com/watch?v=jeVIqtwirQ4

Final Carretillada Ball de Diables l’Arboç 2012 (altre perspectiva)
ttp://www.youtube.com/watch?v=zHnxQdIoWMI

Pont final de la Carretillada 2013
http://www.youtube.com/watch?v=35itgllqhbk
LES FIRES I LES FESTES 

Darrera la cervesa gegant, es veuen les finestres
de la tribuna de l'allotjament
L´Arboç també celebra diverses fires i trobades durant l´any, organitzades ja sigui des de l'Ajuntament, o per diferents entitats, com ara la de la Cervesa, del Ball de Diables de l'Arboç.


- V FIRA DE LA CERVESA ARTESANA CATALANA A L’ARBOÇ1r. dissabte de maigComposta de diferents estands amb cerveses artesanes catalanes.


Organitza: Ball de Diables de l’ArboçLes parades al llarg del c. Major


 III FIRA MODERNISTA DEL PENEDÈS A L’ARBOÇ


Un cap de setmana de maigEn honor als diferents edificis modernistes que es troben al llarg del c. Major. Durant aquests dies, els comerços i els estants participants, van vestits de l'època modernista, i hi es fan diverses actuacions pel carrer.


Organitza: Ajuntament de l’Arboç
Torre de set dels Minyons de l'Arboç

- DIADA DELS MINYONS DE L’ARBOÇ


Un dissabte de juny

A les 6 de la tarda, a la plaça de la Vila, amb l'actuació de:

- Castellers de Vilafranca

- Colla Vella dels Xiquets de Valls

- Bordegassos de Vilanova

- Minyons de l'Arboç

Organitza: Minyons de l'Arboç
La Carretillada

-


- II FIRA DE L'ENREMADA

Un cap de setmana de novembre
Dedicada a la coca enramada, producte típic penedesenc d'aspecte semblant a la pizza pel seu farciment , però amb la massa de diferent elaboració Hi han diversos estands de coques enramades i degustació de vins i caves.
Organitza: Ajuntament de l'ArboçCap de setmana més proper al 13 de desembre

És reconeguda com única fira temàtica sobre les puntes al coixí de Catalunya, i on s'hi concentren prop d'un miler de puntaires el diumenge al matí. Al llarg del c. Major i fins al Parc de Santa Llúcia, hi ha diverses parades de productes artesans. 

Organitza: Ajuntament de l'Arboç
 US HI ESPEREM!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada