dimarts, 19 de novembre del 2013

1.- APARTAMENT A L’ARBOÇ. IDEAL PER A TURISME EN FAMÍLIA. SITUAT AL CENTRE DE LA VILA, AMB EXCEL.LENTS VISTES AL CARRER PRINCIPAL, EN UN EDIFICI MODERNISTA CONSTRUÏT L’ANY 1903




APARTAMENT TURÍSTIC CA L'ESCARRÀ

Al 1r. pis de Ca l'Escarrà, es troba aquest acollidor apartament turístic de 52 m2, amb capacitat per a 4 persones. És ideal per a fer turisme en família. L'edifici fa cantonada i té nombroses finestres, el que fa que en el seu interior hi hagi molt bona il.luminació natural. Hi ha wifi gratuït.

En aquest bloc hi trobareu diferents apartats informatius numerats, en les pastanyes superiors d’aquesta pàgina, els que hi entreu des de l’ordinador, o clikant sobre la fletxeta a la banda dreta d’on diu “pàgina d’inici”, que trobareu aquí a sobre marcat en salmó, pels que hi entreu des del mòbil, ressenyats de la manera següents:

      1.      Sobre l’edifici, l’Arboç i comunicacions, en aquesta mateixa pàgina
      2.      Què visitar a l’Arboç
      3.      Característiques de l’habitatge
      4.      Preus, calendari de disponibilitat i condicions
      5.      Platges properes
      6.      Per visitar als voltants de l’Arboç
      7.      Festa Major i fires
      8.      Dades de contacte
      9.      Activitats enoturístiques, esportives, recreatives, … a prop
     10.  Restaurants recomanats I rutes de tapes
     11.  Galeria fotogràfica
     12.  Com arribar-hi i comunicacions
     13.  Esdevenints   




    









façana de l'edifici
EMPLAÇAMENT DE L’EDIFICI

Ca l’Escarrà, és un edifici situat al c. Major, 41, en ple centre de la Vila, amb gran nombre d´atractius turístics, i des d'on es pot tant veure, com viure la Festa Major, catalogada com una de les més típiques de Catalunya, amb immillorables vistes als actes més destacats de la festa: "l'exhibició castellera", "La Carretillada" del Ball de Diables de l'Arboç, ...

El carrer Major ha patit les vicissituds de l´historia (guerres, incendis, etc.), motiu pel qual s´hi barregen estils arquitectònics diversos i de molt variades èpoques. Encara es conserven algunes cases d´origen medieval al costat de construccions neogòtiques, modernistes, noucentistes i neoclàssiques de gran valor arquitectònic. 

coordenades emplaçament: 41° 16′ 03″ N, 1° 36′ 11″ E







vista des de l'apartament cap a la rambla




A Ca l’Escarrà,  per tal de ser respetuós amb el medi ambient, es fa la recollida selectiva i la seva il.luminació artificial és amb bombetes de baix consum.

No s'admeten animals.

Situat al sector central del carrer Major, a la plaça de la Vila, a tocar de l'església de Sant Julià, que conserva un tram d'arcades medievals que conformen una zona porticada. També en aquesta plaça, just al costat de l'Ajuntament, al núm. 24 hi ha una de les cases més antigues de l'Arboç (1625). Al núm. 40 trobem l'Escola de Puntaires de l'Arboç, l'única escola oficial de puntaires de Catalunya, amb més de 70 anys d'història, i amb una considerable quantitat d'alumnes.










vista des de l'apartament cap a l'església



Alguns edificis destacats, majoritàriament modernistes, que podem veure al carrer Major són: la Casa de Cultura (núm. 37), que acull entre d'altres serveis municipals l'Oficina de Turisme, el Punt d'Informació Juvenil, l'Auditori i el Museu de Puntes al Coixí, la ràdio municipal; la Rectoria (núm. 13) conté tres plantes d'estil neogòtic català; Cal Mas (núm. 23); la Confiança (núm. 31); Ca l'Olivella (núm. 33); Cal Cañas (núm. 35); Ca l'Escarrà (núm. 41); i Les Amèriques (núm. 43) amb una estàtua de fusta a escala de Cristófor Colom al terrat, datada de l'any 1888, que és la que va servir de model per fer la de Barcelona; la casa de l'Abat Escarrè (núm. 53) del S.XVII i que conserva mobles i objectes de la família. En un dels carrers laterals, el carrer dels Missers, es troba l'Arxiu Arbocenc, que custodia antics documents, fotografies i diaris de la Vila.




vista de Castellet, a 2 km. Parc Natural del Foix
 SOBRE L’ARBOÇ

Vila d'uns 5.600 habitants, elevada sobre un turó a la comarca del Baix Penedès. Es troba rodejada per  esplèndides vinyes del Penedès. A 2 km. del Parc Natural del Foix … A mig camí entre Barcelona i Tarragona i a prop de les platges de Calafell, Sant Salvador, Coma-ruga, Vilanova, Sitges…. El viatger que ve de Barcelona identifica la Vila 2 km. abans d’arribar-hi en visualitzar en la llunyania la nostra Giralda de l’Arboç, quina torre és exactament la meitat de la de Sevilla, així com la monumental església de Sant Julià d’estil barroc, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Pel qui ve de Tarragona, es fàcil també de reconèixer-la 2 km. 
abans, en aparèixer-hi el Palau indià 
Gener Batet i també la monumental 
església de Sant Julià

L'Arboç terra de bon vi i de puntes al coixí



vista panoràmica de l'Arboç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada