2.- QUÈ VISITAR A L'ARBOÇ


L’ESGLÉSIA SANT JULIÀ

L'església de Sant Julià està declarada BCIN (Bé Cultural d'Interès Nacional). És un edifici construït entre 1631 i 1647 substituint un temple anterior, d'època romànica. Té una sola nau amb un absis poligonal i capelles laterals entre els contraforts. La volta és de creueria, de tradició gòtica. El campanar, bastit abans de l'església, entre 1622–27, conserva el basament romànic i una capella interior coberta amb volta de canó. La façana és flanquejada per dues torretes de planta quadrada. Té una gran rosassa i, a sota, la portalada barroca. La porta està emmarcada per dos parells de columnes que sostenen un entaulament partit, amb frontó semicircular. Al centre hi ha una fornícula amb una imatge moderna del sant. A l'interior hi ha la capella dels Dolors, que correspon a la capçalera de l'antiga església, del segle XIII. Conserva les restes de pintures murals franco-gòtiques. El 1936 va ser cremada i van resultar destruïts els valuosos retaules barrocs que contenia. 

LA GIRALDA DE L’ARBOÇ

La torre és una rèplica de la de Sevilla, amb la meitat de la seva alçada. Edifici promogut per Joan Roquer i Marí després del seu viatge a Andalusia, on s'entusiasmà amb l'arquitectura califal, la qual va voler reproduir mimèticament a la seva residència. L'obra es va realitzar entre 1899 i 1908 i va ser dirigida pel mateix Roquer. L'element més destacat és la reproducció de la Giralda de Sevilla, a escala 1:2, que ha esdevingut un dels elements més emblemàtiics del poble. Al conjunt hi ha tembé una rèplica del Pati dels Lleons de l'Alhambra de Granada, i del Saló d'Ambaixadors de l'Alcàsser de Sevilla. 

Tots els elements decoratius, així com els materials utilitzats, segueixen fidelment els model originals, a partir de les fotografies fetes durant el viatge a Andalusia.

Recentment s'hi ha fet una important restauració durant els anys del 2005 al 2008, de més de 7 milions d'euros.
EL CAU DEL TAURÓ

És el primer museu de la seva temàtica a tot Europa, i el tercer a nivell mundial. Ofereix al visitant fins a 80.000 peces relacionades amb el món del tauró. Podem gaudir de taurons vius i dissecats i diverses mandíbules i objectes relacionats, amb més d’un centenar d’espècies d’aquest gegant del mar.

EL MUSEU DE PUNTES AL COIXÍ 

El Museu de Puntes al Coixí acull una completa col·lecció de peces fetes amb punta al coixí, artesania que a l'Arboç té una llarga tradició. Està situat a la segona planta de la Casa de Cultura (c/ Major, 37), una antiga casa pairal construïda el 1882 (Can Rossell), que es troba al centre mateix de la Vila. Actualment el Museu consta de més de 500 obres: jocs de llit, mocadors, ventalls, mantellines, aplicacions, albes, tapets..., d'una varietat i perfecció que mostren al visitant la destresa que caracteritza les nostres puntaires.

Horari:

de dilluns a dissabte: matins de 10.00 a 14.00 hores i tardes de 17.00 a 20.00 hores

diumenges: matins de 11.00 a 14.00 hores

 Preus d'entrada al Museu (venda d’entrades a la botiga):

·  Públic en general: 3,00 €/persona

·  Jubilats, estudiants: 2,00 €/persona

·  Grups de més de 20 persones: 2,00 €/persona (visita concertada)

·  Nens fins a 12 anys: Gratuït.
LA RUTA DELS EDIFICIS MODERNISTES 

Interessant recorregut per tota la zona del nucli antic on es troben les cases modernistes de principis del segle passat, entre les que s’hi troba el del nostre allotjament.

http://www.larbocturistic.cat/ruta-modernista.asp
Més informació:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada