13. ESDEVENIMENTS
- FIRA MODERNISTA DEL PENEDÈS A L’ARBOÇ

Cap de setmana del 14 i 15 d'abril de 2018En honor als diferents edificis modernistes que es troben al llarg del c. Major. Durant aquests dies, els comerços i els estants participants, van vestits de l'època modernista, i hi es fan diverses actuacions pel carrer. 

Organitza: Ajuntament de l’Arboç


Fira Modernista


- FIRA DE LA CERVESA ARTESANA


dissabte 5 de maig de 2018

El primer dissabte de maig els amants de la cervesa artesana catalana tenen una cita a l´Arboç. Els millors cervesers artesans de Catalunya mostren els seus productes.


Butifarrada popular amb salsitxa feta al moment davant dels assistents i moltes altres activitats omplen el carrer Major i la plaça de la Vila de 

l´Arboç en una jornada festiva en honor a aquesta antiga beguda.

A la fotografia es pot veure el nostre edifici darrera la cervesa gegant.


Organitza: Ball de Diables de l'Arboç


Ball de Diables de l'Arboç


- DIADA DELS MINYONS DE L'ARBOÇ

dissabte de juny

A  la plaça de la Vila, actuació de diverses colles castelleres


Organitza: Minyons de l’Arboç


Minyons de l'Arboç


- FESTA MAJOR DE L'ARBOÇ

Del 24 al 29 d'agost de 2018

La Festa Major de l'Arboç és coneguda com una de les més típiques de Catalunya. Ha estat declarada "Festa Patrimonial d'Interès Nacional", i contè també cinc "Elements Patrimonials d'Interès Nacional": El Ball de Bastons, els Gegants, l'Exhibició Castellera, el Ball de Diables i La Carretillada. La festa està dedicada al patró Sant Julià i als màrtirs copatrons, els sants Justí i Fortunat i les santes Càndida i Victòria.

A banda de les 5 entitats esmentades, se  n'hi exhibeixen d'altres també molt emblemàtiques, com el Ball de Pastorets, Ball de Gitanes, Ball dels Cercolets, ...

Organitza: Ajuntament de l'Arboç

Festa Major de l'Arboç- FIRA DE L'ENRAMADA

26 i 27 d'octubre de 2018

L´Enramada és un esdeveniment creat i concebut amb la finalitat d´acostar la coca enramada al gran públic. Un espai on degustar i conèixer aquest producte típic de casa nostra i tot allò que 

l'envolta.

Forners, pagesos, carnissers, cellers cooperatius, restauradors fan arribar al visitant la coca enramada com a producte acabat, o els seus ingredients de qualitat individualment, tots ells produïts al Penedès. L'Enramada també és un espai on el públic familiar pot desenvolupar tota una sèrie d'activitats enogastronòmiques, infantils, folklòriques, en el marc incomparable del parc de Santa Llúcia de l'Arboç.


Organitza:  Ajuntament de l'Arboç

- FIRA DE SANTA LLÚCIA i DE LA PUNTA AL COIXÍ

cap de setmana del 8 i 9 de desembre de 2018

Se celebra el diumenge més proper al 13 de desembre, i està registrada com la única fira temàtica en l´àmbit de la punta al coixí de Catalunya. No en va la punta al coixí de l´Arboç o punta arbocenca està declarada com a Ofici Singular de Catalunya. L´Arboç ha estat capdavanter a l´hora de valoritzar aquest fet artesanal i promocionar-lo com un atractiu cultural i turístic.


Organitza:  Ajuntament de l'Arboç- VIJAZZZ A VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Cap de setmana del 6 al 8 de juliol de 2018


Fira de vins i caves del Penedès, amb nombroses activitasts parale.les: tastos, comentaris, maridatges, visites a cellers, activitats culturals, ... Organitza: Acadèmia Tastavins Penedès “Sant Humbert”

Organitza: Banc Sabadell Vijazz Penedès


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada